Naši saradnici su svestrani, iskusni i dobri poznavaoci joga asana, pranajame, meditacije, tai čija, joga terapije, ajurvede, itd.

 

Nidžara Horozović (London, UK; Hrvatska; Bosna)    
 
 
Student i sertifikovani učitelj Sivananda Vedanta joga škole (Bahami, Austrija); završila je viši stupanj Čakra Kundalini, Krija joge i Prana Vidje i edukovala se širom sveta (Indija, UK, Amerika). Na polju Ajurvede, završila je mnogobrojne tečajeve kod najboljih majstora (dr. Deepa Apte, dr. Vlasant Lad), sa posebnim akcentom na ajurvedsku terapiju i ishranu. Širokih interesovanja, više od 2 godine se bavi Hindustanskim pevanjem, koje po ajurvedskoj tradiciji, ako se upražnjava sa svesnošću, pročišćava energetske kanale (Bhavan, London). Pripada brojnim međunarodnim volonterskim organizacijama koje imaju za cilj da nas prosvetle, međusobno povežu, kao  i podsete na važnost Gaia-samosvesti.  
 

Danica Barbulj (Srbija)

Dugi niz godina se bavila klasičnim i džez baletom, podučavala decu i radila kao ekonomista. 1992. se prvi put susrela sa jogom i počela da je praktikuje, da bi posle izvesnog vremena završila Vidya joga školu kod Swami Shree Vidyanand (Dragan Lončar), akreditovanu od strane Joga Alijanse, i postala sertifikovani joga instruktor. Od tada radi i kao instruktor joge, usavršavajući se uz pomoć literature i seminara u zemlji i inostranstvu. Pobornik je holističkog pristupa zdravlju i ishrani, okrenuta prirodi, smatra da nam se sve dešava sa razlogom i u pravom trenutku.

 

Elana de Veaux (Australija)

Elana de Veaux je senior joga ucitelj (RYT 500). Vlasnik je Shakti Joga studija u Bajron Beju, u Australiji. Master je kulturne psihologije i obucena je u oblastima klinicke psihoterapije, savetovanja i BRETH-a. Registrovana je kao ucitelj joge kod australijsko-azijskog joga udruzenja i sertifikovani instruktor „Universal Peace” plesova.

Shakti Joga je integracija klasične joge, či gonga i disanja, glasa, plesa i meditacije, sa naglaskom na kreativne, isceljujuće i terapeutske aspekte. Elanino iskustvo u plesu unosi kvalitet radosti i i ekspresivnosti, što podiže iskustvo joge na jedan viši nivo. Elana organizuje joga odmor kako u svom studiju u Bajron Beju, tako i širom sveta. Strast joj je povezivanje sa prirodom i okruženjem. Časovi su prilagođeni svim nivoima, podižu energiju i hrane duh, i vode ka praksi duboke relaksacije da bi izlečili nervni sistem i podržali isceljenje.   

 

Maja Tukal/Sridevi Radhika (Hrvatska)

Maja Tukal/Sridevi Radhika završila studij indijskog klasičnog plesa u Chithkala Schoool of Dance (majstor Praveen Kumar) u stilu Bharat Natyam u Bangaloru, južna Indija. Ova vrsta plesa uspostavlja stanja više svesti, uz upotrebu različitih mudri i pokreta celog tela. Nakon završene edukacije i niza dodatnih tečajeva nastupa i podučava druge diljem Indije, a zatim i u Bollywood-u. Potom predaje na pučkom otvorenom učilistu u Zagrebu, gde takođe radi i kao instruktor emocionalne joge. U zadnjih deset godina drži radionice u regionu i širom sveta. 
Tokom ove radionice posvetićemo se posebno Shaktya plesu koji potiče iz vremena kada su sveštenice drevnih indijskih hramova iz vremena Veda obavljale obredne plesne rituale u cilju uzdizanja i proširenja svesti. Kuriozitet je da su to bile jedine žene u to doba u Indiji koje su imale pravo izabrati svoje muževe.

 

Mirjana Dodig (Hrvatska)

Yoga slika (1)

Mirjana Dodig je sertifikovani instruktor Zen joge i Zazen meditacije. Završila dvogodišnje studije kod zen joga mastera i upravitelja Dharmaloka budističe zajednice u Hrvatskoj, Žarka Andrejevića. Mirjana donosi sa sobom skoro 20 godina iskustva podučavanja zen joge. Njen učitelj je direktan student čan master-a Shifu Sheng-Yen-a. http://www.zenyoga.eu/vjezbanje/ucitelji.html

 

Basia Przygoda (Poljska)

Basia

Basia Przygoda, Poljska – instruktor sertikfikovan od strane američke Yoga Alliance RYT500, ali takođe i joga terapeut i pisac; znalac je Aštanga, Šivananda i Ajengar joge, ali je sebe pronašla u Kalua Tantra joga tradiciji, pod vođstvom učitelja Bhagavan Shri Shanamukha i Ma Kristine Baird; boravila je više puta u Indiji sa svojim guruima u Šri Kali ašramu na Goi, Indiji, i zahvalna im je za svu mudrost i znanje koje je tamo stekla.

 

Milica Žegarac (SAD, Srbija, Hrvatska)

pict-me

Milica Žegarac poseduje TTC sertifikat od strane Vidja Joga Gurukul škole kod Nasika, Indija i sa Jin Joga Instituta, linija učitelja Paulie Zink-a. Pohađala je kurseve Zen Joge, Tantra Joge, Sivananda joge, Iyengar joge i Kundalini joge. Završila kurseve “Lečenje pranom” i “Tai masaža”. Student transpersonalne psihologije na Sofija univerzitetu, u Kaliforniji. Koordinator za “Joga Letovanja” i “Radionice”.

 

One thought on “O NAMA

  1. Thank you for generating my individual students have access to your web site post. Your kindness might be tremendously appreciated. I’ve got some ongoing tasks and I wanted all these students help me with it. The only way they could do that was carry out some exploration on-line so as to assist make my operate quicker. They came across your website coupled with the content material on it, specially this weblog post, seriously aided them to come to very good conclusions on factors we necessary to carry out. Needless to say, I will continue to stop by the website for new updates on this main as well as other difficulties handy.

    https://justpaste.it/sxyc

Leave a Reply

Your email address will not be published.