Naši saradnici su svestrani, iskusni i dobri poznavaoci joga asana, pranajame, meditacije, tai čija, joga terapije, ajurvede, itd.

 

Nidžara Horozović (London, UK; Hrvatska; Bosna)    
 
 
Student i sertifikovani učitelj Sivananda Vedanta joga škole (Bahami, Austrija); završila je viši stupanj Čakra Kundalini, Krija joge i Prana Vidje i edukovala se širom sveta (Indija, UK, Amerika). Na polju Ajurvede, završila je mnogobrojne tečajeve kod najboljih majstora (dr. Deepa Apte, dr. Vasant Lad), sa posebnim akcentom na ajurvedsku terapiju i ishranu. Širokih interesovanja, više od 2 godine se bavi Hindustanskim pevanjem, koje po ajurvedskoj tradiciji, ako se upražnjava sa svesnošću, pročišćava energetske kanale (Bhavan, London). Pripada brojnim međunarodnim volonterskim organizacijama koje imaju za cilj da nas prosvetle, međusobno povežu, kao  i podsete na važnost Gaia-samosvesti.  
 
 
Dianne Toley (Engleska)
 
 

Dianne Toley je posvećena jogina i svetski putnik; istraživala je mnogo različitih stilova joge u Indiji, Baliju i Evropi, tokom poslednjih 30 godina: Šivananda, Tantra, Jivamukti, Bikram, Čakra, Forest, Kundalini i Jin joga. Sertifikovana je kao član Joga Alijanse, u Sunpower hatha jogi (200 sati) i Jin jogi (100 sati). Učila je mnoge tehnike meditacije (Vipasana, Budistička, Ošo), kao i masaže (ajurvedska), kao i zvučne i terapije unutrašnjeg plesa. Njena strast je da pruži snagu drugima da dostignu svoj pun potencijal. 

 

Jelena Lađarević (Beograd, Srbija)

Jelena Lađarević je sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije. Aktivno radi kao instruktor joge, drži grupne i individualne časove. Jelena ima blag i restorativan pristup jogi sa naglaskom na vezanost pokreta. Proučavala je efekte primene joge u organizacijama iedukovala se za vođenje časova korporativne joge. Učesnik je nekoliko performansa i joga kampova pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije. Sa uspehom je pohađala i stručni program: „Joga terapija – joga energoterapija“.

 

Maja Tukal/Sridevi Radhika (Hrvatska)

Maja Tukal/Sridevi Radhika završila studij indijskog klasičnog plesa u Chithkala Schoool of Dance (majstor Praveen Kumar) u stilu Bharat Natyam u Bangaloru, južna Indija. Ova vrsta plesa uspostavlja stanja više svesti, uz upotrebu različitih mudri i pokreta celog tela. Nakon završene edukacije i niza dodatnih tečajeva nastupa i podučava druge diljem Indije, a zatim i u Bollywood-u. Potom predaje na pučkom otvorenom učilistu u Zagrebu, gde takođe radi i kao instruktor emocionalne joge. U zadnjih deset godina drži radionice u regionu i širom sveta. 
Tokom ove radionice posvetićemo se posebno Shaktya plesu koji potiče iz vremena kada su sveštenice drevnih indijskih hramova iz vremena Veda obavljale obredne plesne rituale u cilju uzdizanja i proširenja svesti. Kuriozitet je da su to bile jedine žene u to doba u Indiji koje su imale pravo izabrati svoje muževe.

 

Mirjana Dodig (Hrvatska)

Yoga slika (1)

Mirjana Dodig je sertifikovani instruktor Zen joge i Zazen meditacije. Završila dvogodišnje studije kod zen joga mastera i upravitelja Dharmaloka budističe zajednice u Hrvatskoj, Žarka Andrejevića. Mirjana donosi sa sobom skoro 20 godina iskustva podučavanja zen joge. Njen učitelj je direktan student čan master-a Shifu Sheng-Yen-a. http://www.zenyoga.eu/vjezbanje/ucitelji.html

 

Basia Przygoda (Poljska)

Basia

Basia Przygoda, Poljska – instruktor sertikfikovan od strane američke Yoga Alliance RYT500, ali takođe i joga terapeut i pisac; znalac je Aštanga, Šivananda i Ajengar joge, ali je sebe pronašla u Kalua Tantra joga tradiciji, pod vođstvom učitelja Bhagavan Shri Shanamukha i Ma Kristine Baird; boravila je više puta u Indiji sa svojim guruima u Šri Kali ašramu na Goi, Indiji, i zahvalna im je za svu mudrost i znanje koje je tamo stekla.

 

Milica Žegarac (SAD, Srbija, Hrvatska)

pict-me

Milica Žegarac poseduje TTC sertifikat od strane Vidja Joga Gurukul škole kod Nasika, Indija i sa Jin Joga Instituta, linija učitelja Paulie Zink-a. Pohađala je kurseve Zen Joge, Tantra Joge, Sivananda joge, Iyengar joge i Kundalini joge. Završila kurseve “Lečenje pranom” i “Tai masaža”. Student transpersonalne psihologije na Sofija univerzitetu, u Kaliforniji. Koordinator za “Joga Letovanja” i “Radionice”.

 

One thought on “O NAMA

  1. Thank you for generating my individual students have access to your web site post. Your kindness might be tremendously appreciated. I’ve got some ongoing tasks and I wanted all these students help me with it. The only way they could do that was carry out some exploration on-line so as to assist make my operate quicker. They came across your website coupled with the content material on it, specially this weblog post, seriously aided them to come to very good conclusions on factors we necessary to carry out. Needless to say, I will continue to stop by the website for new updates on this main as well as other difficulties handy.

    https://justpaste.it/sxyc

Leave a Reply

Your email address will not be published.